open-navfaktor-logo
search
Podrška
Općina Centar nastavlja pomagati rad javnih kuhinja
Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2020. godinu osigurala novac za pomoć u radu javnih kuhinja sa ciljem smanjenja posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.
21.08.2020. u 09:57
get url
text

Posljednji u nizu primjera brige ove lokalne zajednice za rad javnih kuhinja je izdvajanje 5.000 maraka humanitarnoj organizaciji "Merhamet". Tim povodom je u četvrtak, 20. augusta 2020. godine sekretar Općine Centar Mirsada Lingo ugostila direktora Regionalnog odbora "Merhameta" Sarajevo Muniba Bujaka i uručila mu protokol o realizaciji sredstava koji je ranije potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić.

Lingo je istakla da je ovo jedna u nizu mjera koje provodi Općina Centar u cilju ublažavanja posljedica izazvanih pojavom koronavirusa.

- U toku ove godine u više navrata smo izdvajali finansijska sredstva za pomoć u radu javnih kuhinja, a u skladu sa mogućnostima takva podrška će biti nastavljena i ubuduće - istakla je Lingo.

Bujak je naglasio da je Općina Centar, na čelu sa načelnikom Ajnadžićem uvijek imala razumijevanja i u skladu sa svojim mogućnostima pomagala sve aktivnosti "Merhameta" koje se realiziraju na području ove općine, saopćila je Općina Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.