open-navfaktor-logo
search
Dan učitelja
Općina Centar nagradila najbolje nastavnike
Ne krijem moju punu opredjeljenost da provedemo odluke Ustavnog suda FBiH i da konačno osnovno obrazovanje i predškolski odgoj pređu u nadležnost lokalne zajednice, kazao načelnik Ajnadžić
04.10.2018. u 15:48
get url
text

U organizaciji Općine Centar, a povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. oktobra u Domu mladih na Skenderiji održana je manifestacija u čast učitelja i nastavnika iz 11 osnovnih škola iz Centra. Čestitajući veliki dan učiteljima i nastavnicima načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je kazao da mjesto i uloga nastavnog kadra zaslužuje organizaciju jedne ovakve manifestacije.

– Radite veoma odgovoran posao i od vas zavisi budućnost ove zemlje i stoga zaslužujete moje duboko poštovanje za dobar posao koji radite sa našom djecom. Ova lokalna zajednica će nastaviti podržavati vaš rad i zajednički ćemo proizvoditi vrijednosti koje idu u korist naše djece. Nadam se da će ovakva okupljanja biti tradicija svake godine. Također ne krijem moju punu opredjeljenost da provedemo odluke Ustavnog suda FBiH i da konačno osnovno obrazovanje i predškolski odgoj pređu u nadležnost lokalne zajednice. Na taj način bismo mogli napraviti kvalitetnije iskorake u sistemu obrazovanja. Mi smo lokalna zajednica koja na godišnjem nivou uloži više od 1,5 miliona maraka za projekte namijenjene našoj djeci i namjeravamo ulagati i više. Ponosni smo da smo ove godine napravili program nabavke i korištenja pametnih tabli u svim osnovnim školama, te nabavku micro bit uređaja, ali i da smo zajedno sa vama opremili kabinete informatike. Također pomažemo i predškolsko obrazovanje izgradnjom novog obdaništa "Razigrani dani" i nove škole na Šipu - kazao je Ajnadžić.

{$galerijaFotografija}

Gost manifestacije je bio i ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović koji je u svom obraćanju kazao da je ugodno iznenađen organizacijom ovakvog događaja.

– Odmah sam prihvatio ideju o organizaciji ovakvog događaja koju mi je iznio načelnik Ajnadžić i za koju bih volio da se proširi i na ostale općine u našem kantonu. Na ovaj način želimo se sjetiti naših prosvjetnih radnika za sve ono što rade za našu djecu. Naše ministarstvo je u ovom proteklom periodu uradilo puno posla na unapređenju obrazovanja u Kantonu Sarajevo. Kroz svaki naš projekat pokušavamo unaprijediti i status prosvjetnih radnika i infrastrukture obrazovanja. Vjerujem da će besplatni projekti usmjereni prema našoj djeci biti nastavljeni i ubuduće - kazao je Kazazović.

Tokom ove svečanosti u čast prosvjetnih radnika ministar Kazazović i načelnik Ajnadžić su uručili prigodne poklone najboljim nastavnicima i učiteljima iz svih škola iz Centra.

Tako su titulu najnastavnika općine Centar dobili: Alma Ramić OŠ "Hasan Kikić“, Mara Škrabek OŠ "Isak Samokovlija“, Nafa Tarić OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević", Ifeta Bajramović OŠ  "Nafija Sarajlić", Lamija Prašović OŠ "Safvet-beg Bašagić“, Hajrija Harlač OŠ "Alija Nametak“, Kasim Pecikoza OŠ "Hasan Kaimija", Emina Zeković OŠ "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", Fatima Hajdarević OŠ "Musa Ćazim Ćatić" i Hajrija Tandir OŠ "Vladislav Skarić", navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

Svjetski dan učitelja 04. 10. 2018
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.