open-navfaktor-logo
search
Dupla kruna
Općina Centar nagradila FK Sarajevo sa 10.000 KM
Općina Centar je uručila FK Sarajevo 10.000 KM, a općinski načelnik je istaknuo da su ovi rezultati odličan temelj za još veće uspjehe Sarajeva
21.05.2019. u 13:55
get url
text

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i članovi Općinskog vijeća primili su danas delegaciju Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je ove takmičarske sezone osvojio "duplu krunu", odnosno prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine. 

U znak zahvalnosti za ove velike rezultate, Općina Centar je uručila FK Sarajevo 10.000 KM, a općinski načelnik je istaknuo da su ovi rezultati odličan temelj za još veće uspjehe Sarajeva u budućnosti.

- Drago nam je što najbolji klub u državi ima sjedište u Općini Centar. Nastojat ćemo zajedno sa Sarajevom pronaći najbolje infrastrukturna rješenja za stadion na Koševu. Volio BiH da FK Sarajevo svoje sjedište prebaci bliže stadionu, naravno ukoliko klubu to odgovara - kazao je Ajnadžić.

FOTO: FENA

Ističe da je Općina Centar traži investitora i partnera za obnovu stadiona i izgradnju pratećih objekata na Koševu. 

- Želimo napraviti sportsku arenu bez atletske staze, bazen, hotel s pet zvjezdica s tržnim centrom i podzemnom garažom, a radi se i procjena mogućnosti realizacije projekta izgradnje žičare od stadiona prema nahorevskim brdima, gdje je planom definisana izgradnja sportsko-rekreacionog hotelskog kompleksa. U pretkvalifikaciji smo dobili dva potencijalna partnera koji nude najbolji projekt, biznismena iz Rijada i Australije - objasnio je načelnik. 

Trener FK Sarajevo Husref Musemić naglašava da podrška lokalne zajednice klubu znači mnogo, te da je sada na igračima da se nakon perioda slavlja i odmora pripreme za nove izazove i probaju ostvariti još bolje rezultate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.