Za podršku projektima iz kulture izdvojen je iznos od 30.000 KM, dok je za sportska dešavanja iz općinskog budžeta izdvojen iznos od 10.000 KM. U ime Općine Centar, kao finansijera, protokol je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime KJP Centar "Skenderija" to učinio direktor Amer Kapo, koji je iskazao zahvalnost za podršku Općine Centar naporima ovog javnog preduzeća da obogati kulturna i sportska dešavanja u Skenderiji.

- Općina Centar i na ovaj način daje podršku projektima od značaja za njene sugrađane,  koji se održavaju ili u Domu mladih ili u nekoj od sportskih sala centra Skenderija. Udruženja koja sarađuju sa Općinom Centar imaju veliku podršku i pomoć, jer im je omogućeno da koriste besplatno naše kapacitete za kulturna i sportska dešavanja, naravno uz odobrenje Općine Centar. Posljednje dvije godine uprava našeg preduzeća pokušava unaprijediti koncepte kulturnih i sportskih sadržaja, tako da će nam ova sredstva biti od velike pomoći - objasnio je Kapo.

Potpisivanju protokola prisustvovala je i Jasmina Fazlić, pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.