open-navfaktor-logo
search
Obnova infrastrukture
Općina Centar donirala Hadžićima 20 hiljada maraka
Platit ćemo ugovorene radove na regulaciji korita rijeke Zujevine, za koje je veliki dio posla već završen, rekao je Hamdo Ejubović
06.12.2019. u 10:00
get url
text
Nedžad Ajnadžić- Hamdo Ejubović

U prostorijama Općine Centar potpisan je ugovor o dodjeli finansijskih sredstava Općini Hadžići za finansiranje regulacije korita rijeke Zujevine. Ugovore u ime ove dvije lokalne zajednice su potpisali načelnici Nedžad Ajnadžić i Hamdo Ejubović. 

- Ponosni smo što možemo pomoći našoj komšijskoj Općini Hadžići. Naša pomoć je uvijek usmjerena na obnovu putne i ostale infrastrukture što će poboljšati životni standard stanovnika. Sa podrškom manjim općinama namjeravamo nastaviti i u budućnosti dok nam naše finansijske mogućnosti to budu dozvoljavale. Također sam kao načelnik Općine Centar pokrenu inicijativu prikupljanja i distribuciju svake vrste pomoći za prijateljski narod Albanije koji je nedavno doživio niz katastrofalnih potresa. Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice pokrenula je aktivnosti na prikupljanju pomoći i siguran sam da će se naši sugrađani koji razumiju ljude u nevolji odazvati. Očekujem da nam se pridruže i ostale općine u Kantonu Sarajevo u skladu sa svojim mogućnostima - rekao je Ajnadžić nakon potpisivanja ugovora. 

Prema odredbama ovog ugovora Općina Centar će na račun Općine Hadžići uplatiti 20.000 KM koje će biti iskorištene zaobnovu infrastrukture.

– Navedena sredstva će nam dobro doći da platimo ugovorene radove na regulaciji korita rijeke Zujevine, za koje je veliki dio posla već završen, odnosno na vrijeme pred zimski period kada zbog temperatura i velikog vodostaja nije moguće ništa raditi. Ovim projektom ćemo spriječiti da dio rijeke Zujevine plavi okolno područje, kao što je bio slučaj u proljeće ove godine kada je nanio štete našem stanovništvu i njihovoj imovini. Regulacija ove rijeke je veliki i složen projekat koje zahtjeva puno finansijskih sredstava tako da imamo još dosta posla i nadam se da će Općina Centar nastaviti pomagati našoj općini na čemu smo posebno zahvalni - kazao je Ejubović. 

Tokom proteklog perioda Općina Centar je finansijski podržala Općinu Hadžići izdvajanjem 10.000 KM za potrebe nabavke opreme za Službu za zaštitu od požara koja je formirana pri Dobrovoljom vatrogasnom društvu u Tarčinu, te je izdvojila 20.000 KM za nabavku terenskog vozila za potrebe Službe za civilnu zaštitu, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.