Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 30 hiljada maraka Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za opremanje Klinike za očne bolesti. Ovim sredstvima će Općina sufinansirati troškove nabavke operacionog mikroskopa za vitroretinalnu hirurgiju.

Protokol je, po ovlaštenju generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebije Izetbegović, potpisala šefica Klinike za očne bolesti prof. dr. Amila Alikadić-Husović.

Zaželjevši nove uspjehe u radu Kliničkog centra i Klinike za očne bolesti, načelnik Ajnadžić je prilikom potpisivanja protokola izrazio zadovoljstvo što Općina Centar može i dalje u skladu sa mogućnostima pratiti i podržavati procese pomjeranja granica kada su u pitanju zdravstvene usluge koje građanima pružaju medicinske ustanove smještene na njenom području, što će činiti i ubuduće.

- Ostajemo privrženi principima solidarnosti da se oslanjamo jedni na druge, posebno kada je u pitanju Klinički centar čiji rad ćemo i dalje podržavati, u skladu sa našim mogućnostima. Također je važno da zajednički pravimo dobra rješenja za projekte koji su u fokusu kao što je izgradnja kružnog toka kod Kliničkog centra i podzemne garaže, rekao je Ajnadžić.

Amila Alikadić-Husović naglasila je da ovo nije prvi put da Klinički centar i Klinika za očne bolesti dobiju podršku koja im je veoma značajna.

- Klinika za očne bolesti prati najsavremenija dostignuća u oblasti oftamologije i postaje vodeći regionalni centar za oftamologiju. Za to velike zasluge ima i Općina Centar koja prepoznaje potrebe unapređenja naših usluga kroz uvođenje  najmodernije dijagnostike i terapija u skladu sa evropskim i svjetskim standardima - kazala je šefica Klinike za očne bolesti u Sarajevu, navodi se u saopćenju Općine Centar.