open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Općina Centar: Danas rušenje nelegalnog objekta na Gorici
Tokom kontrole u naselju Gorica utvrđeno je da je u toku izgradnja objekta investitora F. R. koji nije pribavio potrebne dozvole, te je u skladu sa time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure
05.09.2019. u 09:16
get url
text

Odlučna u namjeri da suzbije nelegalnu gradnju Općina Centar i inspekcija obilaze teren u potrazi za objektima koji se bespravno grade. 

Tokom kontrole u naselju Gorica utvrđeno je da je u toku izgradnja objekta investitora F. R. koji nije pribavio potrebne dozvole, te je u skladu sa time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure.

Uprkos upozorenjima investitor se oglušio i nastavio izgradnju objekta u neposrednoj blizini parka u ulici Dajanli Ibrahim-bega koji je uređen u organizaciji Općine Centar.

S obzirom da je riječ o potpuno nelegalnom objektu, a nakon provedenog postupka inspektorata, Općina Centar je izdala nalog za uklanjanje građevine koje bi se trebalo izvršiti danas, 5. septembra.

Općina Centar se snažno zalaže za urbanizaciju i izgradnju, ali upućujemo apel svim investitorima da prije bilo kakvog početka radova pribave potrebne saglasnosti, te da se u toku izgradnje pridržavaju izdatih dozvola, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.