open-navfaktor-logo
search
Podrška
Općina Centar će finansirati adaptaciju prostorija za produženi boravak učenika OŠ "Alija Nametak"
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i vijećnikom Hamdijom Hasanovićem posjetio Osnovnu školu "Alija Nametak" gdje ih je ugostila direktorica Nerminka Hadžić.
16.09.2020. u 12:49
get url
text

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.

U proteklom periodu Općina je finansirala utopljavanje objekta škole, zamjenu podnih podloga, zamjenu vodnih instalacija, nabavku računarske opreme, zatim postavljanje video nadzora, sanaciju kotlovnice, te sanaciju mokrih čvorova u ovoj obrazovnoj ustanovi, za šta je izdvojeno više od 150.000 maraka.

Načelnik Ajnadžić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

- Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i osiguramo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija - kazao je Ajnadžić te dodao da će Općina obezbijediti dodatna sredstva za uspostavljanje produženog boravka u objektu ove škole.

Direktorica Hadžić izrazila je zahvalnost Općini Centar na višegodišnjoj svesrdnoj podršci.

- Nama Općina Centar itekako pomaže u mnogim našim aktivnostima, kako u adaptaciji i sanaciji dijelova školske zgrade, povećanju knjižnog fonda u školskoj biblioteci, pomoći u realizaciji ekoloških projekata kao i putem nagrađivanja škola prema postignutim rezultatima rada. Općina Centar je jedna od rijetkih institucija koja uvijek ima sluha za naše potrebe. Velika zahvalnost Općini za podršku koju nam godinama pruža i bez koje mnogo toga sami ne bismo mogli realizirati - naglasila je Hadžić, saopćila je Općina Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.