open-navfaktor-logo
search
Upozorenje
Opasan proizvod: U hladnim danima zaobiđite ovu grijalicu
Iz Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine ističu kako grijalica Sencor SFH 7011 WH, češkog proizvođača, je proizvod koji predstavlja rizik od opekotina, strujnog udara
12.11.2019. u 15:18
get url
text
Grijalica Sencor
Grijalica Sencor

Ukoliko ste kupili ili razmišljali o kupovini grijalice Sencor, odustanite od te namjere ili od njenog korištenja.

Iz Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine ističu kako grijalica Sencor SFH 7011 WH, češkog proizvođača, je proizvod koji predstavlja rizik od opekotina, strujnog udara i požara jer se plastični dijelovi uređaja mogu lako otopiti, čime korisniku postaju dostupni pokretni dijelovi i dijelovi uređaja pod naponom.

Navode kako proizvod nije usklađen sa Naredbom o eletričnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponsih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-30:2012 + A11:2013 + Cor1:2012 + Cor2:2016.

Zemlja porijekla je Ukrajina, a uvoznici su firme Printex d.o.o. Sarajevo i Penny Plus d.o.o. Sarajevo. Iz Agencije navode kako su uvoznici poduzeli mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništenja opasnih proizvoda. Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.