open-navfaktor-logo
search
Poslije zemljotresa
Online nastava u Ljubinju i Berkovićima zbog oštećenja školskih objekata
Ministarstvo prosvjete i kulture bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska odobrilo je izvođenje online nastave tokom ove sedmice za učenike u Ljubinju i Berkovićima, čije su škole oštećene prilikom zemljotresa.
25.04.2022. u 14:32
get url
text

Izvođenje online nastave u periodu od 26. do 29. aprila, za učenike Osnovne škole "Njegoš" Berkovići i Osnovne škole "Sveti Sava" Ljubinje, te za učenike Srednjoškolskog centra "Svetozar Ćorović" iz Ljubinja i za područno odjeljenje ove srednje škole koje se nalazi u Berkovićima.

- Objekti osnovnih i srednjih škola su oštećeni u toku zemljotresa i zahtijevaju hitnu sanaciju zbog nastavka sigurnog izvođenja nastave u školskim objektima - saopćeno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

U istom periodu zbog sigurnosti djece odgađa se i nastavak izvođenja aktivnosti u Dječijem vrtiću "Ljubinje" u Ljubinju.

Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je kasno u petak Bosnu i Hercegovinu, s epicentrom 16 kilometara od Stoca. U zemljotresu je preminula djevojka Elmira Sefo, koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u mostarsku bolnicu. Povrijeđeno je nekoliko osoba, a u gradovima Hercegovine pričinjena je materijalna šteta na mnogim objektima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.