Međutim, sjevernokorejski mediji prije desetak dana objavili su fotografije i video snimku Kima na svečanom otvorenju tvornice za umjetna gnojiva. 

Dok se o Kim Jong-unu znaju brojne pikanterije i uvrnuti detalji, njegova je žena prava misterija. Od toga da je zabranio vjenčanja i sprovode, ubio vlastitog brata, tetka i pitanje kojeg sve ne člana porodice te činjenici da je uredio državu bez elementarnih ljudskih prava gdje je sve podređeno elitama - odnosno njemu, nije teško zaključiti kako Kim Jong- un nema baš neke kvalitete koje bi činile dobrog supruga

Izbrisao je njenu prošlost

No, njegova žena je sasvim druga priča - barem prema ono malo detalja koje njen suprug dopusti da se plasiraju u javnost. Drugarica Ri Sol-ju navodno je rođena u razdoblju između 1985. i 1989., mada niko ne zna tačno reći, a navodi se kako joj to nije niti pravo ime već pseudonim. 

Njena porodica dio je sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona cijeli život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne djevojke koje su bile primjerene dobi, danas-sutra za vjenčanje s Kimom. Završila je srednju školu u Pjongjangu te je studirala muziku u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato kako je Kim velik obožavatelj plesa i pjesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost zabavljati ga".

Navodno je neko vrijeme bila dijelom orkestra Unhasu te je imala nekoliko javnih nastupa. Sjevernokorejske vlasti i policija proveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So-ju u toj fazi života, jer sada više nije primjerena činjenica da je pjevala drugima.

Osim toga, ona je bila i aktivna navijačica te se natjecala na Azijskom atletskom prvenstvu koje se održalo u Južnoj Koreji.  Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu "zapela za oko", već zato što je njegov otac, predosjećajući da je lošeg zdravstvenog stanja prije moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008., a on se i ostvario 2009., pisao je BBC. 

I dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabilježeni su dugi periodi - od čak godinu do dvije, kad se Ri Sol-ju uopće nije moglo vidjeti. Spekuliralo se tada da ju je Kim možda dao ubiti, no manje drastične ideje kažu kako joj Kim zabranjuje izlaske kao "trening discipline". 

Pretpostavlja se da par ima dvoje djece - jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012., što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. U to vrijeme je u Sjevernoj Koreji u posjeti bio košarkaški idol Kim Jong-una Dennis Rodman, koji je po povratku u SAD izjavio britanskom Sunu kako je vođa dobio kćerku, zdravu nasljednicu.

Njegovo ludilo ide toliko daleko da se u opsesiji likom svog djeda i utemeljitelja države Kim-il Sunga, da je navodno obavio velik broj plastičnih operacija kako bi mu što više sličio. Osim toga, anonimni je izvor iz sjevernokorejske vlade izjavio kako je Kim tražio da se njegovoj ženi ranije inducira porod zbog posve uvrnutog razloga, kako bi se dijete rodilo krajem 2012., kad se obilježava 100 godišnjica rođenja Kim il Sunga - bez obzira na zdravstvene rizike za majku i dijete. Dijete se navodno zove Ju-ae.

Ubio bivšu curu i ljubavnicu zbog ljubomore?

Budući da voli muzičarke, ne čudi kako je u orkestru Unhasu imao još jednu djevojku prije Ri Sol-ju, a ona mu je navodno nastavila biti ljubavnica i u braku. Ljubavna veza između Kim Jong-una i Hjon Song-Vol se odigrala 2007. Ona i još 12 drugih poznatih muzičara odvedeni su pred streljački vod 20. avgusta 2013., dok su njihove porodice bile prisiljene gledati kako ih ubijaju puškama. 

"Publika" sa smaknuća je odvedena u zatvor, a nakon toga se o njima više ništa nije čulo niti su viđeni. Moguće je da je Hyon nastradala po naredbi Kimove supruge ili da je presudilo to što je pornografski film sa snimkom neke od orgija sjevernokorejske elite završio u Kini, a o tome je u južnokorejskim medijima govorila plesačica koja je prebjegla iz Sjeverne Koreje. 

Žena mora trpjeti njegovo iživljavanje i orgije

U Sjevernoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionare i da s njima spavaju nakon toga. Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu oca nacije shvatio vrlo doslovno. Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj vanbračne djece, a nastavio ju je Kim Jong-un. 

Orgije se navodno organiziraju i s djevojčicama djevicama od kojih su neke stare tek 13 godina. Po djevojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smiju reći porodici jer će ih smaknuti. Kad ih odvedu, djevojke vode ljekarima koji utvrđuju jesu li djevice. Ako jesu, tinejdžerice će postati dio tzv. "jedinice za zadovoljstvo". Tamo će dobiti titulu "zabavljačice za odrasle" koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti. Djevojke traže državni agenti, koji u školama nalaze  "visoke i lijepe" mlade žene koje želi "trenirati" u hotelu u Pyongyangu, objavio je 24sata.hr.