- Nastojimo se koristiti savremenim tehničkim pomagalima i mogućnostima koje nude mediji kako bismo ostali u kontaktu sa našim vjernicima te im bili podrška u ovom teškom vremenu. Mnogi su tužni što je prekinuta tradicija teravija i mukabela, a ovo je način da kažemo da moramo ukorak ići s vremenom i biti svjesni da će i ovo iskušenje, ako Bog da, proći. Bereket Kur'ana koji se sluša uživo ima posebnu slast, naše džematlije će se od 17 sati barem na ovaj način okupiti i zajednički pratiti mukabelu. Poslije učenja Kur ana u 18 sati će uslijediti tefsir (komentar) jednog dijela koji učač odabere - izjavio je imam Atik Savske džamije u Brčkom Emir-efendija Hasanović.

Mukabela je učenje po jednog džuza (poglavlja) Kur'ana svakog dana u toku ramazana. Prva mukabela se uči dan uoči ramazana a cijeli obred se završava hatmenskom dovom posljednjeg dana ramazana ili na sam dan Bajrama.

- Nanijetili smo za Bajram, ako Bog da, hatmu predati našim šehidima koji su najzaslužniji što uživamo ovu slobodu - naglasio je Emir-efendija Hasanović.