open-navfaktor-logo
search
CIK
Omogućeno glasanje i iz Češke, Francuske i Grčke putem DKP-a BiH
Centralna izborna komisija BiH je na 77. (hitnoj) sjednici održanoj danas dopunila Odluku o listi zemalja kojima će biti omogućena dostava glasačkih paketa putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.
10.11.2020. u 14:15
get url
text

Sada se na dopunjenoj listi nalaze i Republika Češka, Republika Francuska i Republika Grčka a od ranije su na listi Australija, Kanada, Mađarska, Republika Finska, Ruska Federacija i Sjedinjene Američke Države.

Iz navedenih država u uvjetima izuzetno otežanog ili prekinutog poštanskog prometa uzrokovanog epidemijom virusa COVID-19, kao i u slučaju znatno otežanog poštanskog prometa sa prekookeanskim zemljama, birač može dostaviti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Bosne i Hercegovine povratnu kovertu za Centralnu izbornu komisiju BiH u posebnoj koverti koja sadrži poštanski žig zemlje iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 15.11.2020. godine, odnosno za birače koji iz tih država glasaju za Gradsko vijeće Grada Mostara 20.12.2020. godine.

- Ponavljamo, biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte sada je omogućeno da svoje glasačke pakete putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inostranstvu, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače: "Glasački paket - ne otvaraj", saopćio je CIK BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.