Grad Sarajevo

Omogućen prilaz invalidnim osobama na Trebevićkoj žičari

Objavljeno: 25.09.2019. u 16:09

Trebevićka žičara kao jedna od najvećih investicija ove gradske administracije nastavlja da privlači veliki broj posjetilaca, a naša je obaveza da taj objekt čuvamo i razvijamo u skladu sa evropskim i svjetskim standardima

Na dolaznoj stanici je osim lifta postavljena i rampa za izlazak iz objekta

Samostalan prilaz i korištenje Trebevićke žičare u potpunosti je omogućen invalidnim osobama, a nakon što su okončani radovi na dijelu vanjskog uređenja, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

- Jedna od najvećih sarajevskih atrakcija i najuspješnijih poslijeratnih investicija, sada je u cijelosti prilagođena prema najvišim evropskim i svjetskim standardima za invalidne osobe i na polaznoj i na dolaznoj stanici. Osim osiguranih i označenih parking mjesta, osposobljeni su funkcionalni lift i ulazna rampa po najvišim standardima, a gondole su projektovane za nesmetan ulazak osoba sa smanjenom mobilnošću – navode iz Gradske uprave.

Na dolaznoj stanici je osim lifta postavljena i rampa za izlazak iz objekta, te za siguran boravak na Trebeviću, popularnom sarajevskom izletištu.

- Trebevićka žičara kao jedna od najvećih investicija ove gradske administracije nastavlja da privlači veliki broj posjetilaca, a naša je obaveza da taj objekt čuvamo i razvijamo u skladu sa evropskim i svjetskim standardima. Na ovaj način, Grad Sarajevo nastavlja razvijati najveći sarajevski park i veliku turističku atrakciju koja je u potpunosti opravdala svako ulaganje – saopćeno je iz Gradske uprave.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije