open-navfaktor-logo
search
Uspješni i pioniri
Omladinska PLBiH: Kadeti Želje slavili u Mostaru i preuzeli prvo mjesto
Kolo prije kraja prvenstva Željo je na prvom mjestu sa dva boda više od Širokog Brijega
24.05.2019. u 16:54
get url
text

Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali domaći Zrinjski sa 2:0, dok su kadeti bili bolji sa 3:1.

Kadeti Plavih su slavili veoma bitnu pobjedu u borbi za titulu. Na gostovanju u Mostaru savladali su Zrinjski sa 3:1.

Gosti su poveli golom Madžida Šošića, a izjednačio je Sučić. Novo vodstvo timu sa Grbavice donio je Eldar Mulaosmanović, a konačan rezultat - 3:1 postavio je Hamza Gasal.

Plavi su meč počeli u sastavu: Milićević, Džanko, Drina, Hukara, Fejzić, Karalić, Beća, Musić, Šošić, Kulašin, Gasal. Još su igrali: Ćorić, Mulaosmanović, Mućaj i Alilović.

Kolo prije kraja prvenstva Željo je na prvom mjestu sa dva boda više od Širokog Brijega. U posljednjem kolu Plavi dočekuju Slobodu, dok Široki gostuje u Krupi na Vrbasu.

I pioniri Želje bili su uspješni u Hercegovini i ostvarili rutinsku pobjedu od 2:0 protiv Zrinjskog. Golove su postigli Ajdin Kobašević i Ali Serdarević.

Željo je počeo u sastavu: Bjelica, Berberović, Malkočević, Durić, Kobašević, Kočević, Jaganjac, Brković, Serdarević, Hrkalo, Gjuraj, Kustura. Sa klupe su u igru ušli: Trnka, Pajtak, Husić, Martinović, Vukas.

Pioniri Želje su drugi na tabeli, a u posljednjem kolu će dočekati Slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.