open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Olmo naljutio Građane: Gabriel Jesus za 20 minuta izbacio Dinamo iz Evrope
Ključan je bio detalj iz 34. minute kada su se gosti ponijeli nesportski i postigli gol dok je ležao domaći igrač
11.12.2019. u 20:43
get url
text

Fudbaleri Dinama oprostili su se od Lige evropskih prvaka, ali i od Evrope. Modri su večeras na Maksimiru poraženi od Manchester Cityja, te nisu uspjeli dohvatiti drugu poziciju koja vodi u osminu finala. Da stvar bude gora ostali su i bez plasmana u Evropsku ligu. 

Modri su sjajno otvorili utakmicu, a Olmo je u 10. minuti pogodio za 1:0. No, to kao da je naljutilo goste, prije svih Gabriela Jesusa, koji je za 20 minuta kompletirao hat-trick.

U 34. minuti pogodio je za 1:1, a domaći su imali mnogo zamjerki. Englezi su se ponijeli nesportski i nisu pokazali fair-play, jer su postigli pogodak kada je na terenu ležao igrač Dinama, koji se žalio na povrede. Umjesto da izbace loptu van terena, gosti su nastavili akciju i pogodili za izjednačenje.

Uslijedile su žestoki protesti domaćih, ali promjene odluke nije bilo. Epilog svega je žuti karton za Ademija.

Jesus je na otvaranju drugog dijela režirao preokret, a hat-trick je kompletirao u 54. minuti. Trijumf je potvrdio Phil Foden u 84. minuti.

Dinamo je ovim porazom ostao i bez Evropske lige, jer je Atalanta slavila na gostovanju kod Shakhtara (3:0) i izborila osminu finala LP, dok će u drugo po snazi evropsko takmičenje ukrajinski tim.

Amer Gojak igrao je do 81. minuti, a Izet Hajrović u igru je ušao s klupe ze rezerve, također u 81. minuti. 

Rezultati 

Dinamo - Manchester City 1:4

Shakhtar - Atalanta 0:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.