open-navfaktor-logo
search
Zvijezda "Briljantina"
Olivia Newton-John preminula nakon duge borbe s opakom bolešću
Američka glumica i pjevačica te zvijezda kultnog filma "Briljantin" (Grease) Olivia Newton-John preminula je u 73. godini, nakon duge i teške bolesti.
08.08.2022. u 22:58
get url
text

Olivia je preminula svom domu u Južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i i prijateljima, a vijest o njenoj smrti potvrdio je suprug John Easterling.

- Olivia je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina dijeleći svoje putovanje borbe s rakom dojke. Njeno nadahnuće u iscjeljivanju i pionirsko iskustvo s biljnom medicinom nastavlja se s Fondacijom "Olivia Newton-John", posvećenom istraživanju biljnih lijekova i raka - poručio je Easterking putem svog Facebook profila.

Olivia Newton-John je u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća jedna od najpoznatijih američkih umjetnica. Slavu joj je donijela uloga u kultnom mjuziklu "Briljantin", u kojem je glumila s Johnom Travoltom. Poznata je i po svojem svevremenskom hitu "Physical" iz 1981.

Umjetnica se borila protiv raka dojke više od 30 godina, a konkretan uzrok smrti nije naveden, iako američki mediji prenose da je izgubila bitku s metastatskim rakom dojke.

Teška joj je bolest prvi put dijagnosticirana 1992, a vratila joj se 2013. i 2017. godine.

Porodica je tražila da se umjesto cvijeća donacije proslijede njenoj organizaciji za borbu protiv raka.

Iza sebe je osim supruga Johna ostavila 36-godišnju kćer Chloe Lattanzi te braću i sestre.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.