open-navfaktor-logo
search
Transfer-politika
Oliver Kahn kontrira Hasanu Salihamidžiću, ili je sve dio taktike?
Još krajem aprila sportski direktor Bayerna i bivši bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić kazao je kako bi redove aktuelnog njemačkog prvaka mogla pojačati "internacionalna zvijezda".
02.06.2020. u 13:14
get url
text

Želja kluba sa Allianz Arene bila je da se pojača mladim igračem koji spada među najbolje u Evropi, a nekadašnji "šef" Bavaraca Uli Hoeness kazao je za radiostanicu Bayern 1 da se u taj opis uklapa njemački reprezentativac Leroy Sane.

Već duže vrijeme se ime fudbalera Manchester Cityja vezuje uz Bayern, no čini se da je Oliver Kahn, nekadašnji kapiten Bavaraca i čovjek koji je naslijedio funkciju od Hoenessa, odlučio malo smiriti stvari.

- Mislim da tu treba biti jako pažljiv kada se radi o bilo kakvim transferima koji uključuju velike milionske svote. Trenutno su druge stvari u fokusu, a mnogo se promjena dešava i na fudbalskom tržištu. Trenutno sam prilično skeptičan - rekao je Kahn za Sky 90.

Ipak, Bild.de objašnjava kako suzdržanost Kahna može predstavljati samo taktiku kojom će pokazati Cityju da njemačkog reprezentativca ne želi po svaku cijenu, a sve kako bi ga platio manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.