Kako su saopćili iz Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini već narednog dana predstavnici sindikada održali su sastanak s igračima prvog tima ovog kluba, te članovima stručnog štaba.

Sindikat navodi da su raskinuti ugovori 23 igrača koje su imali potpisane sa FK Olimpik, a osim pomenutih fudbalera, još četiri igrača bili su članovi prvog tima. Od toga, dvojica su bili na posudbi, te nemaju finansijskih potraživanja, a druga dvojica su strani državljani, te je SPFBiH pokrenuo međunarodne procese kako bi se utvrdili iznosi njihovih dugovanja i riješili ugovorni statusi.

- Sporazumni raskidi saradnje sa 23 igrača dogovoreni su na pune iznose njihovih dugovanja, a naša organizacija pronašla je načina kako da osigura isplatu potraživanja igračima, što će se, vjerujemo, realizirati u nadolazećim mjesecima - saopćili su iz SPFBiH, te dodali:

- Igrači su jučer započeli proces potpisivanja sporazumnih raskida, podizanja ispisnica, te su slobodni u potrazi za novim angažmanom već od nadolazećeg ljetnog, registracionog perioda.