open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 16. kolo
Olimpik preokretom protiv Tuzla Cityja pobjegao sa dna tabele, remi na Tušnju
Fudbaleri Olimpika upisali su treću ovosezonsku pobjedu, nakon što su na Otoci poslije preokreta s 3:2 savladali Tuzla City, dok je meč između Slobode i Zrinjskog završen bez golova.
28.11.2020. u 14:48
get url
text

U prvih pet minuta susreta na stadionu Otoka viđena su dva gola. Gosti su poveli preko Džafića u trećoj minuti, no prednost Tuzla Cityja trajala je samo dvije mnute jer je Osmanović udarcem s bijele tačke poravnao rezultat na 1:1.

Velikih šansi nije bilo sve do finiša prvog poluvremena, kada je Badji bio u dobroj situaciji, no Hadžić je uspio odbraniti njegov šut.

Početkom drugog dijela Mirsad Ramić je imao dobru priliku za goste iz Tuzle, no njegov šut je izblokiran.

Do nove prednosti City je stigao u 58. minuti, a strijelac je bio Badji. Samo tri minute kasnije Ojdanić je zaprijetio golu gostiju, ali je ovoga puta Fejzić bio siguran.

Ipak, posljednjeplasirani tim PLBiH se nije predavao, pa je u 76. minuti za izjednačenje pogodio Šišić, koji je u igru ušao samo pet minuta ranije. 

Za totalni preokret Olimpika pobrinuo se kapiten Olimpika Adnan Osmanović koji je u 86. minuti sigurno realizovao penal, drugi na današnjoj utakmici za Vukove, i tako im donio važnu pobjedu za bijeg sa dna tabele.

U drugom susretu koji se igrao u istom terminu viđena je podjela bodova. No, sa razliku od utakmice na Otoci, u duelu između Slobode i Zrinjskog nije bilo golova.

Iako su gosti iz Mostara dominirali na travnjaku Tušnja, tu dominaciju nisu uspjeli materijalizovati.

Mašić je u oba poluvremena imao po jednu dobru priliku za goste. U prvom je šutirao pored gola, a u drugom je Golubović odbranio njegov šut. Pokušavali su Plemići i dalekometnim udarcima, no lopte poslije udaraca Zlomislića i Trebotića nisu pronazile put do mreže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.