open-navfaktor-logo
search
Pojačani
Olimpik počeo pripreme: Vukovima glavni cilj Premijer liga BiH, ne odriču se ni Kupa
Stručni štab će pored šefa struke Vojvodića činiti i Momčilo Stanić, Aldin Kametović i trener golmana Aleksandar Božović
15.01.2020. u 13:41
get url
text

Fudbaleri Olimpika su današnjim sastankom u hotelu Grand zvanično krenuli sa pripremama za narednu sezonu.

Okupljenim fudbalerima su se u ime kluba obratili novi šef stručnog štaba Darko Vojvodić i direktor Hamdo Spahić.

Fudbalerima je predočen plan priprema i način rada u narednom periodu, a stručni štab će pored šefa struke Vojvodića činiti i Momčilo Stanić, Aldin Kametović i trener golmana Aleksandar Božović.

Vojvodić je bio vrlo jasan u svojoj izjavi medija.

- Jedan jedini cilj ispred nama je plasman u Premijer ligu, iako nije daleko od toga da traže da osvojimo i Kup. Međutim, ja sam neko ko uvijek prihvata izazov, tako da mi je drago što sam došao u Olimpik. Drago mi je što smo doveli kvalitetne igrače i drago mi je što su svi igrači ostali, tako da dosta jači ulazimo u drugi dio prvenstva - rekao je Vojvodić i dodao:

- Rekao sam igračima da je ovo jako teška liga i zahtjevna, i da nisu favoriti ni protiv koga. Da svakoj utakmici moraju pristupiti na određen način. Ali, mi to umijemo, mi to znamo. I ovi momci koji su bili u prvom dijelu su pokazali da znaju, a uz ova pojačanja koja su došla, tu prije svega mislim na Adu Osmanovića, Mujovića, Lekanića i Adžema, koji su sjajni igrači i momci, te koji bi predstavljali pojačanja i za neke premijerligaške ekipe, a ne za nas. Tako da, svaka im čast što su nam ukazali povjerenje, a mi ćemo se potruditi da im bude lijepo kod nas.

Što se tiče konkurenata, Vojvodić je naglasio da se radi o izuzetno zahtjevnoj ligi u kojoj se nekoliko klubova posebno izdvaja.

- I Goražde i TOŠK i GOŠK iz Gabele su protivnici koje ne smijemo zanemariti i olako shvatiti. Goražde je klub koji je napravio veliki uspjeh, TOŠK koji očigledno pravi odličnu priču i prerasta u moderan klub jer ima i veliku armiju navijača iza sebe i mislim da mi je TOŠK organizaciono i najprijatnije iznenađenje. Također, tu je i GOŠK koji je svake godine u vrhu i koji ulaže određena sredstva. Tako da, neće nam biti lako, ali opet kažem da smo mi najveći konkurenti sami sebi. Ako mi budemo na nivou na kojem trebamo biti, a bit ćemo, jer to je moj posao, ja onda mislim da neće biti problema i da ćemo ući u Premijer ligu, neću reći relativno lako, ali puno lakše nego što se očekuje.

Što se tiče plana priprema on je poznat.

- Radit ćemo do 5. januara ovdje, a onda idemo u Međugorje gdje ćemo odigrati četiri utakmice i dvije po povratku.

Zajko Zeba se prisjetio ljetošnje prozivke kada nije bilo prostora niti potrebe za euforijom, dok je sada situacija puno drugaćija.

- U pravu ste. Mislim da smo ispravno postupili. Mi smo imali neki svoj interni cilj, ali radi puno mlađih igrača i radi nekih koji su došli tek u Olimpik, bilo je bespotrebno nabijati odmah pritisak na početku. Svojim igrama smo zaslužili to prvo mjesto. Imamo dobru startnu poziciju i sve utakmice koje su nam ostale su izuzetno teške, ali imamo i mi neka pojačanja. Trebali bi biti još bolji i jači u nastavku sezone - započeo je Zeba, te se osvrnuo na dolazak novog trenera, Darka Vojvodića:

- Šef je bio otvoren i direktan i ja to cijenim. Svaki trener ima svoje neke metode rada. Mislim da je pošteno rekao prema nama u lice, a i igrači su pametni. Shvatili smo šta je na prvom mjestu, to je zalaganje i htijenje, a normalno na kraju niko ne zna šta će biti. Mi ćemo se potruditi da ispunimo naš cilj da uđemo u Premijer ligu, a moje mišljenje je da ne bi trebali imati nekih problema oko toga. Mi smo dosta daleko dogurali u Kupu. Ima tamo protivnika sa kojima možemo igrati, ja sam optimista po tom pitanju - rekao je Zeba.

Adnan Osmanović se vratio na Otoku ove zime, a kako sam kaže drago mu je da je opet na Otoci.

- Drago mi je što sam se vratio. Poznajem puno i novih igrača koji su došli. Mislim da je kao inače TOŠK najveći konkurent. Imaju dobre navijače koji ih nose, a što se tiče Kupa BiH mislim da možemo otići jako daleko, ali ima dosta teških protivnika - rekao je Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.