open-navfaktor-logo
search
Vukovi na Tušnju
Olimpik gostuje Slobodi, Horić poručuje: Nemamo puno prostora za kalkulacije
Fudbaleri Olimpika će u 29. kolu Premijer lige BiH odmjeriti snage sa ekipom Slobode na Tušnju.
07.05.2021. u 13:59
get url
text

Vukovi će tako u dva kola odmjeriti snage sa premijerligašima iz Tuzle. U prethodnom kolu su remizirali sa ekipom FK Tuzla City na stadionu Asim Ferhatović (1:1), a već za vikend u subotu ih čeka duel protiv Tuzlaka. 

Kenan Horić zimus je stigao u Olimpik, a vrlo brzo se prometnuo u standardnog igrača i zauzeo poziciju u zadnjoj liniji tima sa Otoke. Upravo je Horić u prethodnom kolu postigao pogodak, kojim je njegov tim stigao do vrlo važnog boda.

- Ovog puta sam ja bio strijelac, ali to je manje bitno. Važno je da smo uspjeli osvojiti bod i tako dodatno povećati naš bodovni saldo. Nismo dobro ušli u utakmicu i Tuzlaci su bili bolji u prvom dijelu. U drugom dijelu smo mi bili bolja ekipa, imali smo prilike i da dođemo do sva tri boda, ali mislim da je podjela bodova realan rezultat na kraju - kaže Horić.

Sada je pred timom Olimpika gostovanje na Tušnju.

- Sloboda ima mladu ekipu, željnu dokazivanja, koju su u međuvremenu pojačali sa nekoliko iskusnijih fudbalera. Uvezali su dvije pobjede i smjestili se u sredinu tabele i mirnije mogu čekati završnicu prvenstva. Mi nemamo puno prostora za kalkulacije, do kraja ćemo se boriti za ostvarenje našeg cilja i probati skupljati bodove na svakoj utakmici. Tako će biti u subotu na Tušnju, gdje očekujem zahtjevnu utakmicu, ali se isto tako nadam da ćemo mi odgovoriti na sve izazove koji su pred nama i donijeti bod(ove) u Sarajevo - rekao je stoper Olimpika u najavi susreta na Tušnju.

Susret između FK Sloboda i FK Olimpik igra se sutra (subota) od 15 sati uz direktan prijenos na platformi MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.