open-navfaktor-logo
search
Derbi za opstanak
Olimpik dočekuje Mladost: Biti ili ne biti za obje ekipe
Fudbaleri Olimpika će u 30. kola Premijer lige BiH, na svom terenu dočekati ekipu Mladosti.
11.05.2021. u 12:33
get url
text

Poraz od Slobode u prethodnom kolu ne zadovoljava ambicije kluba sa Otoke, pa će duel protiv Mladosti praktično biti jedan do onih koji može u potpunosti odrediti konačni plasman oba tima.

Ivan Čurjurić, veznjak Olimpika, jedan je od igrača od kojih u potpunosti ovisi igra Vukova. Kako i sam kaže, nije zadovoljan kako su on i njegovi saigrači odigrali susret na Tušnju.

- Nisam zadovoljan kako smo izgledali na Tušnju. Bila je to vjerovatno naša najlošija partija ovog proljeća. Jednostavno nismo bili na nivou prethodnih partija i toga smo svjesni svi. Analizirali smo sve u prethodna tri dana i moram reći da mi je žao kako smo igrali u Tuzli. Možda je tu bila prilika za nas da dodatno odmaknemo od dvojca sa dna tabele. Sve navedeno svakako ne umanjuje pobjedu Slobode, koja je iskoristila naše neopreznosti i u dva navrata nas kaznila. Nismo iskoristili naše šanse i sada idemo dalje - kaže Čurjurić.

U srijedu na Koševo dolazi ekipa Mladosti.

- To je utakmica "biti ili ne biti" za obje ekipe. Kada pogledamo raspored ekipa do kraja sezone, jasno je da pobjeda u ovom duelu za jednu od ove dvije ekipe donosi potpuni mir u finišu sezone. Pobjedom bismo došli na korak od ostvarenja našeg cilja i siguran sam da ćemo uspjeti naći formulu da dođemo do pobjede i tri boda - rekao je Čurjurić u najavi duela protiv Mladosti.

Susret između Olimpika i Mladosti igra se u srijedu sa početkom u 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.