open-navfaktor-logo
search
Slovenija
Olimpija do velikog preokreta na krilima bh. internacionalaca
Odličnu partiju danas Menalo, koji u Olimpiji igrao kao posuđeni fudbaler zagrebačkog Dinama, krunisao je asistencijom u 78. za pobjednički pogodak Vukušića
06.10.2019. u 17:55
get url
text

Fudbaler ljubanske Olimpije triumfovali su u meču 13. kola slovenske Prve lige, nakon što su poslije velikog preokreta s 3:2 slavili u gostima kod Triglava.

Zahvaljujući osmoj ovosezonskoj pobjedi, ali i jučerašenjem remiju Maribora, Zmajčeki su izbili na lidersku poziciju fudbalskog šampionata u Sloveniji.

Poslije 49 minuta igre u u Kranju gosti su bili dva gola u zaostatku, no od 68. do 78. minute Olimpija je uspjela kreirati totalni preokret. Velike zasluge za to svakako pripadaju dvojici bh. internacionalaca Luki Menalu i Tomislavu Tomiću.

Prvo je Tomić u 68. minuti asistirao Lupeti koji je smanjio na 2:1, da bi već u narednoj minuti isti igrač pogodio za 2:2. Ovoga puta asistirao mu je Menalo.

Odličnu partiju danas Menalo, koji u Olimpiji igrao kao posuđeni fudbaler zagrebačkog Dinama, krunisao je asistencijom u 78. za pobjednički pogodak Vukušića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.