open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Olimpico se klanja Džeki, Pjanić slavio na Old Traffordu
Roma je savladala CSKA sa 3:0, a junak druge ovosezonske pobjede Vučice je Edin Džeko
23.10.2018. u 23:00
get url
text

Drugu i jako važnu pobjedu u borbi za plasman u osminu finala upisala je Roma. Vučica je na domaćem terenu savladala CSKA s ubjedljivih 3:0, a ponovo je prva violinca Rimljana bio Edin Džeko s dva gola i asistencijom.

Džeko je u 150. nastupu za Romu goste "načeo" u 30. minuti nakon fenomenalne akcije sa 29 tačnih dodavanja, a drugi pogodak na susretu, a jubilarni 80. za Romu postigao je u 43. minuti utakmice.

Roma je konačan ishod postavila u 50. minuti. Pogodio je Under na asistenciju Dijamanta. Vrijedi istaći da je bh. napadač u zadnjih 14 utakmica Lige prvaka dao 13 golova i od početka prošle sezone uspješniji je samo Ronaldo sa 15 golova u elitnom klupskom takmičenju.

Usput, sa pet golova na kontu Džeko je izjednačen s Messijem na vrhu liste strijelaca Lige prvaka.

U drugom susretu ove grupe Real Madrid je na Santiago Bernabeu dobio Plzen sa 2:1.

Roma i Real imaju po šest bodova, CSKA je ostao na tri osvojena boda, dok Plzen ima jedan remi u tri prethodna meča.

U derbiju grupe H Juventus je na Old Traffordu srušio Manchester United. Stara dama je slavila sa 1:0, a do pobjede je prvaka Italije vodio Dybala golom u 17. minuti utakmice. Argentincu je obo četvrti gol u Ligi prvaka. Miralem Pjanić je igrao cijeli dvoboj.

Juventus ima devet bodova, United je ostao na četiri, Valencija je osvojila dva boda, dok  Young Boys na kontu ima samo bod.

Ermin Bičakčić igrao je do 73. minute u meču punom preokreta i remiju Hoffenheima protiv Lyona rezultatom 3:3, a u istoj grupi Manchester City je rutinski slavio u Ukrajini protiv Shakhtara sa 3:0.

Ajax je golom u 90. minuti u Amsterdamu sa 1:0 savladao Benficu. Ranije je u istoj grupi Bayern u Atini bio bolji od AEK-a rezultatom 2:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.