open-navfaktor-logo
search
Norvežanin presretan
Ole Gunnar Solskjaer: Ova ekipa Manchester Uniteda ima vjeru
Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su u izuzetno teškoj utakmici pogotkom u sudijskoj nadoknadi savladali Wolverhampton i prišli lideru Liverpoolu na dva boda zaostatka.
30.12.2020. u 11:26
get url
text

Nakon velike pobjede menadžer Ole Gunnaar Solskjaer izjavio je da njegova ekipa ima vjeru u sebe, ali da je rano pričati o tome mogu li se uključiti u borbu za titulu šampiona Engleske, prvu nakon 2013. godine i odlaska sa klupe legendarnog Sir Alexa Fergusona, prenosi Anadolu Agency (AA).

United se dosta mučio protiv Wolvesa na Old Traffordu, ali je u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio Marcus Rashford. Lopta je na putu prema golu zakačila jednog defanzivca i tako prevarila sjajnog golmana Rui Patricija.

- Bila je to jedna od noći kada pred kraj želite da vam navijači pomognu, ali nam ta pomoć na kraju nije bila potrebna. Imali smo malo sreće sa skretanjem lopte, ali nastavljamo dalje i to je aspekt koji je ovaj tim razvio. Imaju stav da se nikada ne predaju. Uradili smo to mnogo puta ove sezone i to nam postaje navika, što je dobro - istakao je Solskjaer i nastavio:

- Ne očekujete pobjedu 4:3 ili 5:4 protiv Wolvesa, nego očekujete tijesnu utakmicu. Oni vas natjeraju da zaista radite za bodove i morali smo naporno raditi. Mislim da nam je možda dodatni dan oporavka pomogao, jer su oni u posljednjih 20 minuta izgledali umorno i tada mislite: "Samo nastavite, momci, nemojte prestajati vjerovati". Vjera postoji u ovoj grupi igrača.

Iako United nakon niza godina konačno pokazuje naznake iz doba Fergusona, norveški trener je oprezan i ne želi potencirati priču o borbi za titulu.

- Fokusirani smo samo na sljedeću utakmicu. Znam da sam vrlo dosadan, ali ne možemo predaleko gledati ispred sebe. Trenutno smo u pristojnoj poziciji, ali nismo ni na pola puta. Dug je, dug put pred nama. Nismo igrali onako kako želimo, ali smo dobili utakmicu protiv vrlo teškog protivnika kao što je Wolverhampton. Borili smo se. Za mene je ovo veliki korak naprijed kada ne igraš najbolje, ali svejedno pobjeđuješ - zaključio je Solskjaer.

Nakon 15 odigranih utakmica aktuelni prvak Liverpool je lider Premier lige sa 32 boda, a slijedi ga najveći rival Manchester United s 30. Pred Unitedom je već 1. januara naredne godine novi izazov, kada će ugostiti ove sezone sjajnu petoplasiranu Aston Villu. Redsi večeras igraju u gostima kod Newcastlea, a onda će 4. januara na megdan Southamptonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.