open-navfaktor-logo
search
Ostaje na Old Traffordu
Ole Gunnar Solskjaer otkrio sudbinu Paula Pogbe i razočarao navijače Juventusa
Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je da će Paul Pogba i naredne sezone biti u klubu sa Old Trafforda, te je tako razočarao navijače Juventusa.
13.03.2020. u 09:31
get url
text

Pogba ove sezone ima probleme sa povredom zgloba, a posljednji od osam nastupa upisao je još 26. decembra. Prethodno nije igrao od 30. septembra i duela sa Arsenalom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vezni fudbaler je povezivan sa odlaskom sa Old Trafforda, a kao nova destinacija pominjao se Juventus, posebno zbog otvorenog sukoba njegovog menadžera Mine Raiole sa Manchester Unitedom. No, Solskjaer uvjeren da će 26-godišnji Pogba ostati i naredne sezone.

- Pogba je naš igrač. Preostale su mu još dvije godine ugovora, uz mogućnost produženja za još jednu. Tako da možete očekivati da će biti ovdje i sljedeće sezone - rekao je Solskjaer za britanske medije.

Pogba se u United vratio iz Juventusa ljeta 2016. godine u transferu vrijednom čak 105 miliona eura. Za Crvene đavole je tokom dva boravka u klubu odigrao 150 takmičarskih utakmica i postigao 31 gol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.