Subota, 24.02.2024.
FOTO: FENA

Okupljanje "Zlatnih ljiljana" iz cijele FBiH

Posebnu pažnju izazvala je i šetnja gradom dobitnika najvećih ratnih priznanja koji su cvijeće položili i na spomeniku poginuloj djeci Goražda u periodu 1992. - 1995. godina te obišli i šehidsko mezarje u Kolijevkama

Nekoliko stotina dobitnika najvećih ratnih priznanja značke "Zlatni ljiljan" i "Zlatne policijske značke" FBiH okupilo se danas u Goraždu na tradicionalnom 21. druženju "zlatnih ljiljana" čiji je domaćin Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Bosanskopodrinjskog kantona.

Delegacije dobitnika najvećih ratnih priznanja iz svih kantona FBiH, izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa položile su cvijeće na centralno spomen obilježje "Goražde grad heroj svojim braniocima" i tako odali počast onima koji su u odbrani ovog dijela BiH dali svoje živote.

Počast goraždanskim braniocima uz polaganje cvijeća između ostalih odali su i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH Salko Bukvarević te resorni ministri Kantona Sarajevo i BPK Ismir Jusko i Edin Aganović.

Posebnu pažnju izazvala je i šetnja gradom dobitnika najvećih ratnih priznanja koji su cvijeće položili i na spomeniku poginuloj djeci Goražda u periodu 1992. - 1995. godina te obišli i šehidsko mezarje u Kolijevkama.

U 18 sati u velikoj sali Centra za kulturu Goražde počela je i akademija na kojoj će uz prigodna obraćanja biti upriličen defile ratnih zastava koje će uglavnom nositi sinovi dobitnika najvećih ratnih priznanja, iz različitih krajeva BiH.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh