open-navfaktor-logo
search
Goražde
Okupljanje "Zlatnih ljiljana" iz cijele FBiH
Posebnu pažnju izazvala je i šetnja gradom dobitnika najvećih ratnih priznanja koji su cvijeće položili i na spomeniku poginuloj djeci Goražda u periodu 1992. - 1995. godina te obišli i šehidsko mezarje u Kolijevkama
09.05.2019. u 18:19
get url
text

Nekoliko stotina dobitnika najvećih ratnih priznanja značke "Zlatni ljiljan" i "Zlatne policijske značke" FBiH okupilo se danas u Goraždu na tradicionalnom 21. druženju "zlatnih ljiljana" čiji je domaćin Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Bosanskopodrinjskog kantona.

Delegacije dobitnika najvećih ratnih priznanja iz svih kantona FBiH, izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa položile su cvijeće na centralno spomen obilježje "Goražde grad heroj svojim braniocima" i tako odali počast onima koji su u odbrani ovog dijela BiH dali svoje živote.

{$galerijaFotografija}

Počast goraždanskim braniocima uz polaganje cvijeća između ostalih odali su i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH Salko Bukvarević te resorni ministri Kantona Sarajevo i BPK Ismir Jusko i Edin Aganović.

Posebnu pažnju izazvala je i šetnja gradom dobitnika najvećih ratnih priznanja koji su cvijeće položili i na spomeniku poginuloj djeci Goražda u periodu 1992. - 1995. godina te obišli i šehidsko mezarje u Kolijevkama.

U 18 sati u velikoj sali Centra za kulturu Goražde počela je i akademija na kojoj će uz prigodna obraćanja biti upriličen defile ratnih zastava koje će uglavnom nositi sinovi dobitnika najvećih ratnih priznanja, iz različitih krajeva BiH.

Okupljanje zlatnih ljiljana Goražde, 09.05.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.