open-navfaktor-logo
search
Svjetsko prvenstvo
Okršaj Samuraja i Vatrenih, mogu li Korejanci izbaciti najvećeg favorita?
Danas su na rasporedu nova dva susreta osmine finala Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru.
05.12.2022. u 07:56
get url
text

Najprije će u 16 sati na teren izaći Japan i Hrvatska.

Japanci su u grupnoj fazi senzacionalno savladali Njemačku i Španiju te tako predstavljaju jedno od najugodnijih iznenađenja na turniru. Samuraji su završili kao prvoplasirani u grupi, tako da ne bi bilo iznenađenje ako bi sa Mundijala izbacili Hrvatsku, koja važi za blagog favorita u ovom duelu.

Vatreni su pod vodstvom Zlatka Dalića možda imali malo sreće u ključnom duelu protiv Belgije jer Romelu Lukaku je promašio nekoliko velikih prilika, ali to je već zaboravljeno. Hrvatska mora danas pružiti bolju partiju u odnosu na mečeve u grupnoj fazi ukoliko želi plasman dalje.

Od 20 sati sastaju se Brazil i Južna Koreja.

Brazilci koji važe za najvećeg favorita Mundijala u prva dva pola grupne faze izgedali su impresivno, ali su u posljednjem kolu u izmijenjenom sastavu izgubili od Kameruna i pokvarili dojam, što pokazuje da ipak nisu nedodirljivi na ovom turniru.

Veliki hendikep za Brazil predstavljat će izostanak najveće zvijezde ove selekcije Neymara zbog povrede. 

Korejanci su zahvaljujući pobjedi protiv Portugala i više postignutih pogodaka u grupnoj fazi od Urugvaja u velikoj drami izborili plasman u osminu finala. Uzevši u ozbir nastupe u prva tri kola, pred njihovim današnjim protivnikom bit će težak zadatak.

Podsjetimo, u susretima koji su odigrani u prethodna dva dana plasman u četvrtfinale izborili su Nizozemska, Argentina, Francuska i Engleska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.