Keln

Okončana talačka kriza na željezničkoj stanici, otmičar savladan

Objavljeno: 15.10.2018. u 17:46

Otmičar je zadobio povrede opasne po život, ali nije poznato kako je povrijeđen, niti se precizira o kakvim je povredama riječ

Željeznička stanica u Kelnu

Njemačka policija savladala je muškarca koji je dva sata jednu ženu držao kao taoca na glavnoj željezničkoj stanici u Kelnu.

Glasnogovornik policije Cristoph Gilles je rekao da su policajci upali u apoteku, gdje je otmičar držao ženu, prenosi  AP.

Otmičar je zadobio povrede opasne po život, ali nije poznato kako je povrijeđen, niti se precizira o kakvim je povredama riječ.

- Osumnjičeni je pod kontrolom - objavila je policija Kelna na Twitteru, dodajući da je žena oslobođena.

Policija je navela da je žena zadobila lakše povrede.

U vrijeme incidenta, jedna povrijeđena tinejdžerka je sa željezničke stanice prebačena u bolnicu.

Prethodno je policija objavila da je stupila u kontakt sa otmičarem koji je ženu držao kao taoca na glavnoj željezničkoj stanici u Kelnu koja je zbog toga zatvorena.

Drama je počela u 12.45 sati. Cjelokupna stanica, jedna od najvećih u Njemačkoj, evakuirana je i zatvorena, kao i trg iza stanice.

Gilles je ranije izjavio da specijalno obučeni policajci pregovaraju sa otmičarem, dodajući da motivi otmice za sada nisu poznati, prenosi je AP.

Policija nije objavila identitet otmičara.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije