open-navfaktor-logo
search
12. dan istrage
Okončan pretres sumnjivih vozila, i dalje bez osumnjičenog za ubistvo Lane Bijedić
I dok istražitelji pokušavaju naći odgovore na brojna pitanja, javnost u Hercegovini, iz dana u dan, s obzirom na činjenicu da se šire različite priče o ovom svirepom ubistvu, sve je zabrinutija
18.10.2019. u 20:29
get url
text

Tužilaštvo ZHK-a, dvanaesti dan istrage, još nema osuumnjičenog za monstruozno ubistvo Lane Bijedić. Istražitelji i dalje slažu kockice i tragaju za osobom koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim misterioznim ubistvom, koje je uzdrmalo Hercegovinu, a i šire.

Kako saznajemo, okončan je pretres sumnjivih automobila "BMW" i "fiat", koje je izuzeo MUP ZHK, a koja se povezuju sa istom osobom iz Čapljine.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da si izuzeti određeni tragovi iz automobila, odnosno uzorci mrlja koje su pronađene u vozilu, a vještačenje će pokazati o kakvim tragovima je riječ. To bi trebalo ponuditi i konačan odgovor, da li vlasnik sumnjivih vozila ima veze sa ubistvom ili ga osloboditi svake sumnje.

Kao što je poznato, muškarac iz Čapljine je neposredno nakon što je Lana ubijena imao saobraćajnu nesreću upravljajući "fiatom", koji je odmah, uz nadoplatu zamijenio za "BMW". Sumnju je probudila činjenica da je imao povrede ruke, za koje je, prilikom saslušanja u svojstvu svjedoka u MUP-u tvrdio da su nastale u nesreći.

Istražitelji i dalje provjeravaju svaku informaciju pristiglu od građana, te se po ko zna koji put pregledavaju i snimci videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Čapljini. Na ovim snimcima zabilježena je putanja kojom se nesretna djevojka pješice kretala kritičnog dana. Saznajemo i da su pojedini ispitani svjedoci ponovo davali iskaz.

Istragu bi mogli ubrzati rezultati brojnih vještačenja, posebno Laninog telefona, koji još nije otključan. Njen laptop, navodno, nije mnogo pomogao u istrazi, a ni na polju dešifrovanja njenog dnevnika nema većih pomaka.

Od bliskih poznanika ubijene djevojke saznajemo da je uživala istraživati, da je uvijek sve bilježila i crtala putanju kojom se kretala. S obzirom na to da je, kako saznajemo, vješto savladala borilačke vještine, često je znala u društvu pokazati kako se odbraniti od napadača. O sebi nije govorila, bila je misterija i za one koji su se družili s njom.

I dok istražitelji pokušavaju naći odgovore na brojna pitanja, javnost u Hercegovini, iz dana u dan, s obzirom na činjenicu da se šire različite priče o ovom svirepom ubistvu, sve je zabrinutija.

Podsjećamo, tijelo Lane Bijedić pronašao je ribar u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Obdukcija je pokazala da je Lana na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove davljenja. Na leđima su otkrivene rane koje ukazuju na to da ju je ubica vukao po tlu. Imala je i povrede podlaktice te prijelom rebara. Zbog vode koja je pronađena u plućima pretpostavlja se da je bila živa kada je ubačena u rijeku.

Nesretna djevojka je u prošli četvrtak ispraćena iz Mostara, a dan kasnije, po želji majke, kremirana je u Beogradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.