open-navfaktor-logo
search
UKC Tuzla
Okončan konkurs za prijem 80 zaposlenika
Na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla okončan je Javni konkurs za prijem u radni odnos 80 zaposlenika.
24.02.2020. u 16:24
get url
text
Foto: Ilustracija

Ugovori o zasnivanju radnog odnosa već su potpisani za doktore specijaliste i laboratorijske tehničare. Danas je okončan konkurs na dvije pozicije i to inženjera radiologije, dok će za NK radnike, spremačice i pomoćne radnike interviju biti održan 9. marta.

U kompletnu proceduru i odabir kandidata, prema riječima v.d. direktora UKC-a Vahida Jusufovića, uključen je i Transparency International BiH.

- Na poziciju doktora specijaliste prijavila su se četiri kandidata od traženih pet i oni su već zaposleni. Kada je riječ o laboratorijskim tehničarima rješenja su već potpisana, a nakon žalbenog roka i oni će početi sa radom - rekao je Jusufović.

Navodi i da je danas okončan konkurs za prijem dva inženjera radiologije. Obavljen je usmeni ispit i pismeno testiranje, kao i druge odredbe predviđene zakonom.

- Očekujem sutra ili prekosutra konačnu listu prvorangiranih i što se tiče NK radnika, spremačica i pomoćnih radnika, tu imamo 20 pozicija i obavit će usmeni intervju 9. marta - dodao je.
Intervju za pedijatrijske i akušerske sestre bit će održan narednih dana.

- Ostao je najširi dio, a to su medicinske sestre opći smjer. Svaki dan ćemo testirati po dvije grupe. Nama je stalo da što prije završimo ovaj proces i nove uposlenike uvedemo u procese rada - zaključio je Jusufović.

Kako bi kompletan proces zapošljavanja u UKC-u Tuzla bio transparentan, u kompletnu proceduru i odabir kandidata uključen je i Transparency International BiH. Oni će svoje rezultate predstaviti javnosti nakon završene procedure zapošljavanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.