open-navfaktor-logo
search
Sve kuće spašene
Okolina Konjica: Cijelu noć trajala borba s vatrenom stihijom, jutros požari pod kontrolom
Iza vatrogasaca i mještana naselja u okolini Konjica, a posebno Galjeva i Ovčara, je neprospavana noć puna straha i neizvjesnosti, no uspjeli su da obuzdaju vatrenu stihiju i odbrane kuće.  
11.04.2020. u 08:31
get url
text

- Tokom noći je borba bila pogotovo kod sela Galjevo gdje je  dosta kuća bilo ugroženo, kao i  Ovčarima, no ni jedna kuća niti objekat nije izgorjela, niti je iko  povrijeđen, i to je najbitnije - kazao je kazao je načelnik Štaba civilne zaštite Konjic Husein Hodžić.

Jutro je osvanulo dosta povoljnije.

- Sada trenutno je stanje stabilno, kontroliše se,  s tim da s požarima je uvijek nepredvidljivo, stanje se mijenja iz sata u sat. Jutro je uvijek povoljnije od večeri, zato što se primire vjetrovi. Od dva sata počne "utakmica", što bi mi rekli,  vjetrovi počnu da pušu u stanje se mijenja na terenu- ističe Hodžić.

Iako su sve raspoložive vatrogasne snage još od jučer na terenu, nemoćni su jer nemaju opreme za gašenje požara tolikog razmjera.Za danas je obećana pomoć iz Crne Gore.

-Tri Air tractora rebala bi danas stići u Mostar. Kakvo će biti stanje kod nas, hoće li trebati ili ne, pokazat će dan - dodao je Hodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.