open-navfaktor-logo
search
Sporne situacije
Oko sokolovo objasnilo da li je Grbić donio ispravnu odluku dosudivši penal za Sarajevo
Bureković je konstatovao da je pomoćni sudija Maksimović pogriješio kada je podigao ofsajd napadaču Zvijezde prije vodećeg gola
09.12.2019. u 21:30
get url
text

Fudbaleri Sarajeva osvojili su titulu jesenjge prvaka, a da prvi prođu kroz cilj bio im je dovoljan bod koji su osvojili kod fenjeraša Zvijezde 09.

Mnogo prašine diglo se oko penala iz kojeg je Sarajevo stiglo do boda, a prema tvrdnjama Muamera Burekovića, člana Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, sudija Zoran Grbić ispravno je postupio što je pokazao na bijelu tačku.

Bureković je gostujući na državnoj televiziji, u emisiji posvećenoj Premijer ligi BiH, objasnio da arbitar iz Prijedora nije pogriješio kada je u 77. minuti dosudio jedanaesterac kojeg je za konačnih 1:1 realizovao Mersudin Ahmetović.

- Bitno je istaći položaj sudije, koji je bio dobro postavljen. Jedan neoprezan start odbrambenog igrača i sudija je donio ispravnu odluku kada je dosudio kazneni udarac - objasnio je Bureković.

Oko sokolovo je komentarisalo i situaciju iz 47. minute kada je za 1:0 pogodio Ognjen Đelmić. Gosti su smatrali da je fudbaler Zvijezde bio u ofsajdu, dok je Bureković ocijenio da nedozvoljene pozicije nije bilo.

- Veoma teško je procinjeniti da li igrač u ofsajdu. Sudija je u dobroj poziciji. Moj i stav komiteta je da je donio ispravnu odluku što nije signalizirao ofsajd - objasnio je Bureković.

Također, konstatovao da je pomoćni sudija Bojan Maksimović pogriješio kada je podigao ofsajd napadaču domaćih prije vodećeg gola. U drugom dijelu gosti su tražili penal, ali arbitar iz Prijedora nije reagovao.

- Grbić je donio ispravnu odluku kada nije dosudio penal za Sarajevo - objasnio je Bureković situaciju prije izjednačenja.

Stručni konsultant kazao je kako je Frano Jelić pogriješio kada nije dosudio kazneni udarac za Zrinjski protiv Radnika pri rezultatu 0:0. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.