Oko 60 migranata uglavnom iz Afganistana navodno je iz Albanije prešlo u Crnu Goru, a potom u BiH, te nakon dužeg hodanja šumama stiglo do Goražda. Kako je rečeno u kantonalnom MUP-u, među migrantima je 22 maloljetne djece.

U toku je  evidencija i obrada migranata u Terenskom centru Službe za poslove sa strancima u Goraždu. Obzirom da u ovom gradu ne postoji bilo kakav prihvatni centar, umornim i izgladnjelim migrantima prvi su sinoć pritekli u pomoć uposlenici Uprave policije i MUP-a BPK, koji su im samoinicijativno obezbjedili obroke, što kako ističu, nije prvi put u ovakvim situacijama.

Da da nisu imuni na tuđu nevolju sinoć su pokazali i građani Goražda koji su, saznavši da u njihovom gradu boravi veća grupa migranata s maloljetnom djecom, u roku od samo sat vremena prikupili velike količine hrane, odjeće i obuće.

Prikupljen je i dio novca koji je iskorišten za obezbjeđenje lanč paketa. Migranti su prenoćili u hotelu Behar u Goraždu, a već danas nakon završetka obrade bit će upućeni u migrantske kampove.