open-navfaktor-logo
search
Besplatan izlet
Oko 200 mladih iz općine Centar uživali u Ajdinovićima
Za mlade u našem ovogodišnjem budžetu osigurali smo više od 900 hiljada maraka za različite projekte kojima želimo potaknuti aktivizam i mobilnost mladih kako bi ostvarili što bolji status u društvu, kazao je Ajnadžić
19.07.2019. u 15:46
get url
text

Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Vijeće mladih Općine Centar u saradnji sa Javnom ustanovom Centar kulture i mladih danas je organiziralo besplatni izlet za mlade kako bi se družili i uživali u prigodnom zabavnom programu, sportskim takmičenjima, uz muziku, šetnju i prirodni ambijent.

Više od dvije stotine mladih sa područja ove lokalne zajednice uživalo je u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

Načelnik Općine Centar zajedno sa saradnicima i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić posjetili su mlade u Ajdinovićima i ovom prilikom razgovarali sa njima o raznim temama kako bi se dodatno popravio položaj ove populacije u društvu.

- Ovo je samo jedan od projekata u cilju većeg uključivanja mladih u programe koje nudi ova lokalna zajednica. O tome svjedoči i činjenica da smo za projekte  za mlade u našem ovogodišnjem budžetu osigurali više od 900 hiljada maraka kojima želimo potaknuti aktivizam i mobilnost mladih kako bi ostvarili što bolji status u društvu. Uz sve ono što činimo očekujemo i od vas da se što aktivnije uključujete u procese odlučivanja i da svojim idejama doprinesete poboljšanju vašeg položaja i podizanju standarda života mladih u općini Centar i sigurno ćete imati našu veliku podršku - istakao je Ajnadžić.

Na izletu je bila i Merjem Tajić, učenica Gimnazije Obala.

- Ovo je dobar potez Općine Centar da okupi što više mladih na jedno mjesto. Danas se svi zajedno družimo i uživamo u aktivnostima i prirodnom ambijentu koji nam pruža sportsko-rekreativni centar Ajdinovići - kazala je Tajić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.