Jutros oko 5.50 sati više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice upalo je na sjever Kosova, javljaju srbijanski mediji.

U početku akcije razlozi nisu bili poznati, no dva sata kasnije oglasila se kosovska policija saopćivši da je u ranim jutarnjim satima na sjeveru Kosovske Mitrovice sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

-Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R. B.) uključenog u nalog za pretragu - navedeno je u saopćenju.

Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva komada oružja i municija, navedeno je u saopćenju, prenosi B92.

Kako se navodi, jedan od uhapšenih je policijski istražitelj Rade Basara, koji je vodio istragu o ubistvu Olivera Ivanovića i za koga se sumnja da je skrivao dokaze.

Podsjetimo, u maju ove godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oko šest sati ujutro začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri "srpske općine".