open-navfaktor-logo
search
Rano jutros
Oko 100 specijalaca ROSU sa 25 oklopnih vozila upali na sjever Kosova
Podsjetimo, u maju ove godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oko šest sati ujutro začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske općine
16.10.2019. u 07:54
get url
text

Jutros oko 5.50 sati više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice upalo je na sjever Kosova, javljaju srbijanski mediji.

U početku akcije razlozi nisu bili poznati, no dva sata kasnije oglasila se kosovska policija saopćivši da je u ranim jutarnjim satima na sjeveru Kosovske Mitrovice sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

-Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R. B.) uključenog u nalog za pretragu - navedeno je u saopćenju.

Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva komada oružja i municija, navedeno je u saopćenju, prenosi B92.

Kako se navodi, jedan od uhapšenih je policijski istražitelj Rade Basara, koji je vodio istragu o ubistvu Olivera Ivanovića i za koga se sumnja da je skrivao dokaze.

Podsjetimo, u maju ove godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oko šest sati ujutro začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri "srpske općine".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.