open-navfaktor-logo
search
Novi član ABA 2 lige
OKK Sloboda počinje pripreme s osam novih igrača
Do sada su tuzlanski tim pojačali Sani Čampara, Amar Gegić, Fahrudin Manjgafić, Rosga Joseph, Miloš Grubor, Vladimir Tomašević i Dejan Janjić
14.08.2019. u 20:30
get url
text

Košarkaši OKK Sloboda sutra će početi pripreme za narednu sezonu u kojoj će se takmičiti na dva fronta – u domaćem prvenstvu i prvi put u ABA 2 ligi.

Trener Josip Pandža na prozivci će imati čak osam novih igrača, a posljednji na spisku novajlija trebao bi biti Amerikanac Darien Nelson-Henry (25), koji dolazi iz austrijskog Kapfenberg Bullsa, gdje je u dosadašnjim nastupima imao prosjek od devet poena i pet skokova.

Tuzlacima treba širi roster, jer ih očekuje debitantski nastup u ABA 2 ligi gdje su uvršteni pozivnicom i žele opravdati angažman u ovoj ligi.

Do sada su tuzlanski tim pojačali Sani Čampara, Amar Gegić, Fahrudin Manjgafić, Rosga Joseph, Miloš Grubor, Vladimir Tomašević i Dejan Janjić.

U razgovoru za Fenu trener Josip Pandža najavio je da će ekipa skoro kompletne pripreme obaviti u Tuzli, osim "izleta" na pripremne utakmice.

OKK Sloboda će 6. i 7. septembra odigrati u Tuzli dvije utakmice s ekipom Vrijednosnice Osijek, dok će 13. i 14. septembra sudjelovati u Osijeku na turniru na kojem će, osim domaćina, nastupiti još ekipe Sutjeske iz Nikšića i Alba Fehervar, višestruki prvak Mađarske.

- Ima ponuda za još neke utakmice, ali sve zavisi od rostera kakav budemo imali, odnosno, hoćemo li sve igrače imati od početka priprema. Nama sezona počinje vrlo rano i već 2. oktobra smo u Skoplju gdje igramo s MZT-om – zaključio je Pandža.

U povodu početka priprema, za sutra je u klupskim prostorijama zakazana konferencija za novinare (10 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.