open-navfaktor-logo
search
Komesar takmičenja odlučio
OKK Čelik izbačen iz Prvenstva BiH, kažnjen i novčano
Omladinski košarkaški klub Čelik (OKK Čelik), nakon što u subotu na svom terenu protiv Posušja nije odigrao i drugu uzastopnu utakmicu Prvenstva Bosne i Hercegovine, zvanično je izbačen u niži stepen takmičenja Košarkaškog saveza BiH (KSBiH).
18.01.2022. u 14:07
get url
text

Ovo je odluka je komesara Takmičenja Bože Bošnjaka, koju je objavljena i u zvaničnom Biltenu KSBiH.

Čelik je kažnjen i novčano sa 3.000 KM, te zabranom nastupa u Prvenstvu BiH naredne tri godine.

Podsjetimo, Čelik je službenim rezultatom 0:20 izgubio i gostujući meč prethodnog kola, u kojem su trebali gostovati kod tuzlanske Slobode, ali tada su dobili novčanu kaznu u iznosu od 1.500 KM.

VEZANI TEKST - Čelik otkazao i utakmicu protiv Posušja, slijedi izbacivanje u niži rang

Zbog toga što nisu odigrali ni pomenuti susret 13, posljednjeg kola prvog dijela sezone u Prvenstvu BiH, meč je također registrovan službenim rezultatom 0:20 za Posušje, a odluka komesara je i da se "brišu postignuti rezultati OKK Čelik za sezonu 2021/2022".

Čelik je, zbog finansijskih problema, u proteklih mjesec ostao bez gotovo cijelog seniorskog tima, a ove sezone ostvario je samo jednu pobjedu. Bilo je to u 5. kolu, kada su na svom terenu s 93:87 porazili sarajevsku Bosnu Royal. Sada se briše i taj rezultat.

Zeničani će, tako, nakon samo sezone i pol provedene u elitnom razredu bh. košarke, naredne sezone ponovo igrati u A1 ligi Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.