open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Okerić: Mnogi su najavljivali razvlačenje pameti ovom narodu; Zahiragić: Poređenja sa Mladićem nisu primjerena
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić (NiP), nakon opaske šefa svoje stranke Elmedina Konakovića, uputio je oštru kritku zastupniku Harisu Zahiragiću, te ga uporedio sa Ratkom Mladićem.  
17.05.2022. u 22:19
get url
text
get url
text

Zastupnik Elmedin Konaković podsjetio je predsjedavajućeg kako prema Pravilniku može zastupnike opomenuti ukoliko opstruiraju sjednicu.

- Mnogi su najavljivali razvlačenje pameti ovom narodu i najave koje smo imali od kolege Zahiragića i Devića, koje su i drugi zastupnici čuli, da će razvlačiti sjednice Skupštine sigurno će im se obiti o glavu, i njima i njihovoj stranci – kaže Okerić i dodaje:

- Tako da, u duhu Poslovnika onako kako to Poslovnik nalaže, kada se god neko javi, traži poslovničku intervenciju, pitanje, trudit ću se da izađem u susret i ne prepoznam zlonamjernost. Kada to prvi put utvrdim, prekidat ću, kao i do sada što radim.

Zastupnik Zahiragić odgovorio je kako se upravo u intervenciji Konakovića mogla prepoznati opstrukcija.

- Niti su poređenja sa Ratkom Mladićem koji kaže "razvucite im pamet", zbog toga što diskutujemo o tačkama dnevnog reda primjerene sa vaše strane, niti je kolega Dević otišao spavati, nego je otišao na dženazu, niti mi razvlačimo pamet bilo kome, a ponajmanje gledaocima, niti ne radimo. Baš suprotno predsjedavajući. Čitanje materijala i diskutovanje o istim ne može biti shvaćeno kao opstrukcija – odgovorio je Zahiragić.

On je naglasio kako ni na koji način svojim pitanjima nije uradio ništa suprotno Poslovniku.

- Sreća pa se ovo snima i gledaoci mogu vidjeti koga zanima Zavod zdravstvenog osiguranja, koga ne zanima, koga zanimaju bitne teme i visoko obrazovanje. Na svakoj sjednici kolega Okeriću sam od početka do kraja i o svakoj tački diskutujem jer mislim da me plata od preko 2.500 KM obavezuje da čitam materijale i da diskutujem o istim – zaključio je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.