open-navfaktor-logo
search
Realizovan projekt
OKBiH opremu i rekvizite vrijedne 120.000 KM uručio sportistima s invaliditetom
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je nakon 18 mjeseci predanog rada u okviru projekta "Socijalna integracija kroz parasport – Parainspired!" osigurao za sportiste Paraolimpijskog komiteta BiH sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti od 120.000 KM, koja im je danas uručena.
11.06.2020. u 19:00
get url
text

Oprema se sastoji od kombija sa posebno ugrađenom rampom za lakši pristup osobama u kolicima, profesionalnih sportskih kolica za košarku, sportske opreme za sjedeću odbojku i za stoni tenis.

- Danas smo kroz EU projekt značajno ojačali sportsku infrastrukturu paraolimpijskog sistema. Naša motivacija za pisanje i realizaciju projekta su planetarni uspjesi bh. paraolimpijaca. Realiziramo još mnoge EU projekte od kojih će u budućnosti najveći benefit imati sportisti i sportski savezi - kazao je predsjednik OKBiH Izet Rađo.

Kako je kazao reprezentativac BiH u košarci u kolicima Igor Ignjatović, Olimpijski komitet BiH je uručenjem te opreme omogućio da sport košarke u kolicima ponovo zaživi, a za mnoge naše mlade parasportiste da se mogu baviti sportom i pokazati svoj puni potencijal.

Primopredaja opreme je organizirana pod sloganom "Inspiriši se - proslijedi dalje", kao svojevrsna poruka Olimpijskog komiteta BiH da iza svakog sportskog uspjeha stoji izvrsnost, trud i podrška, saopćeno je iz OKBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.