open-navfaktor-logo
search
Francuska
Ojadili putnike za 300.000 eura: Policija uhvatila bandu koja je harala po prvoj klasi u vozovima
Uhvaćena je grupa lopova koji su osumnjičeni da su od putnika prve klase u francuskim vozovima ukrali predmete vrijedne čak 300.000 eura.
17.09.2022. u 09:27
get url
text
Ilustracija

Pretpostavlja se da su putnicima krali prtljag nakon što su sjedili pored njih u brzim vozovima. Jedan muškarac, star 57 godina, bio je navodno preobučen u ženu.

On i još dvojica muškaraca, starih 47 i 40 godina, priznali su da su izvršili krađe tokom pet do šest godina, prenose francuski mediji.

Vjeruje se da su pohranili ukradenu robu u stan u južnom gradu Marseilleu.

Navodni modus operandi bio je krađa stvari za vrijeme kada je voz stajao, a putnici izlazili da protegnu noge ili zapale cigaretu.

Policija je prvi put alarmirana u aprilu kada je jedan putnik prijavio krađu aktovke u kojoj je bio nakit u vrijednosti od 50.000 eura, prenose lokalni mediji.

Četiri mjeseca kasnije, policija je otkrila ukradenu robu u stanu u Marseilleu, prenosi BBC.

Među ukradenim predmetima bili su 130.000 eura u gotovini, sat od 70.000 eura, dizajnerske tašne, cipele, kamere i nakit.

Lokalna policija vjeruje da je više od 100 ljudi pokradeno i pokušava ući u trag putnicima koji su bili meta u vozovima koji putuju između Pariza, Ženeve i Nice.

Muškarcima prijeti kazna do sedam godina zatvora ako budu osuđeni za pljačku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.