Iz OHR-a s tim u vezi podsjećaju da, prema ustavnom i zakonskom okviru entiteta RS, jedinice lokalne samouprave osiguravaju proporcionalnu zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih u organima jedinica lokalne samouprave, uključujući i funkciju zamjenika načelnika.

- Smjena Hamdije Fejzića s pozicije zamjenika načelnika Općine Srebrenica šalje pogrešan signal, posebno imajući u vidu da je nakon njegovog razrješenja Skupština na mjesto zamjenika načelnika izabrala osobu koja je iste nacionalnosti kao načelnik i na taj način naštetila uzajamnom povjerenju i razumijevanju unutar općine – poručuju iz OHR-a.

Stoga pozivaju Skupštinu općine Srebrenica da u tom kontekstu ispoštuje svoje ustavne i zakonske obaveze.

VEZANI TEKST - Smjenom Fejzića Bošnjaci će za svoje probleme ići SDS-ovcu Cvjetinoviću, članu Ratnog predsjedništva Srebrenice

Na tematskoj sjednici Skupštine općine Srebrenica održanoj prije sedam dana izglasan je opoziv i smjena zamjenika načelnika općine Srebrenica Hamdije Fejzića. Za smjenu je glasalo 12 srpskih odbornika, dok odbornici Bošnjaci nisu glasali, tako da je odluka o smjeni zamjenika načelnika donesena jednonacionalno.

Na Fejzićevo mjesto imenovan je Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS Srebrenica.

Sjednica Skupštine općine održana je na prijedlog načelnika Mladena Grujičića.