open-navfaktor-logo
search
Pomoć Vlade KS
Ogromni redovi pred biroima Novi Grad i Ilidža
Redakciji Faktora obratili su se čitatelji koji su na evidenciji nezaposlenih u Novom Gradu i Ilidži, požalivši se na ogromne redove pred biroima za zapošljavanje.
16.02.2023. u 17:05
get url
text
Gužve, biroi Ilidža, Novi Grad

Kažu kako se satima čeka da bi se predao račun iz banke na koji će onima koji ispunjavaju uvjete biti isplaćeno po 100 KM pomoći Vlade Kantona Sarajevo.

U Sarajevskom kantonu osobe koje se na evidenciji službe za zapošljavanje nalaze devet i više godina, kao i borci koji su mlađi od 57 godina i primaju egzistencijalnu novčanu naknadu, dobit će pomoć Vlade Kantona Sarajevo od po 100 KM.

Oni imaju rok da do 24. februara matičnim biroima predaju račune iz banaka na koje će im novac biti uplaćen. To je pred biroima uzrokovalo ogromne redove.

- Tri sata sam na zimi čekala da predam račun iz banke. Znam da je svima stalo da predaju te žiro račune, ali da li nam neko može objasniti zašto u Birou Novi Grad radi samo jedan šalter!? Ima ih četiri-pet, samo jedan radi. I u šalter salu puštaju po troje. Tačno je da umjesto do 13 sati sa strankama rade do 15 sati, ali zato gospoda imaju dvije pauze.

Razboljet će se ljudi čekajući napolju u redovima i te pare će dati na paracetamole, vitamine, antibiotike - ispričala nam je čitateljka koja je godinama na evidenciji nezaposlenih.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.