open-navfaktor-logo
search
Slika sve govori
Ogromni red pred Službom za zapošljavanje Općine Ilidža zbog pomoći Vlade FBiH
Koliko nezaposlenima znači pomoć Vlade Federacije BiH (od po 100 KM) pokazatelj su i jutrošnje slike ispred Službe za zapošljavanje Općine Ilidža u Sarajevu.
12.10.2022. u 08:47
get url
text
Biro, Općina Ilidža

Pojedini jutros od sedam sati čekaju da dođu na red. Jedni da donesu transakcijski račun banke, popune zahtjev, drugi da se informišu šta im je sve potrebno.

- Ovo je mogla bolje organizirati Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a ne da nas ovako maltretiraju. Ima ih dosta u birou, neka se organizuju, rasporede. Hvala Vladi Federacije koja se jedina sjetila da nam da pomoć.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu je vlada tog kantona isplatila svojim nezaposlenim po 100 KM, a sada će dobiti i od Federalne vlade, dok se Vlada Kantona Sarajevo, koja ima najveći budžet od svih kantona, naravno nije sjetila nas nezaposlenih. Moralo se potrošiti i na Dubai - kazala nam je nezaposlena Sarajka čekajući da dođe na red.

Prema dopuni Uredbe o pomoći stanovništvu Vlade FBiH, naknada od 100 KM će biti isplaćena do 30. novembra 2022. godine, na bankovne račune korisnika naknada.

Nezaposleni koji odranije nemaju otvoren bankovi račun, dužni su dostaviti ovaj podatak najkasnije do 30. oktobra 2022. godine.

Procjene su da će oko 270.000 nezaposlenih dobiti po 100 KM pomoći, a za što je potrebno nekih 27 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.