open-navfaktor-logo
search
Nepoštiranje mjera
Oglasio se zamjenik ministra civilnih poslova BiH nakon korona-zabave, krivi mu "probosanski mediji"
Zamjenik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniša Ilić se oglasio nakon što se u javnosti pojavio snimak nastao na zabavi koja je održana uprkos mjerama koje su propisana zbog pandemije koronavirusa, a kojoj je prisustvovao i Ilić.
10.05.2020. u 08:37
get url
text
Siniša Ilić

Radilo se o, tvrdi zamjenik ministra civilnih poslova BiH, proslavi Vaskrsa u kući u krugu porodice.

- Targetiranje i pljuvačka kampanja od ostrašćenih medija i političkih protivnika najniže je što se može učiniti. To je samo dokaz da više ne postoje mjerila već samo iznošenje najprljavijih konstrukcija koje imaju cilj da krajnje podlo i licemjerno pokušaju da iskoriste vaskršnje porodično okupljanje najmanjeg broja porodice u prljavoj političkoj kampanji. Ali od koga je nije ni čudo – ističe Ilić.

VEZANI TEKST - Drsko ponašanje: Zamjenik ministrice civilnih poslova BiH Siniša Ilić glavni akter zabave u jeku pandemije koronavirusa

Porodičnom slavlju su, tvrdi, prisustvovali članovi njegove familije sa kojima je, kako je kazao, u svakodnevnom kontaktu.

- To je bilo čisto porodično okupljanje za najradosniji hrišćanski praznik. Također, radi potpuno transparentnog informisanje javnosti i mog otvorenog stava, navodim da sam spreman da se o mom načinu uskršnjeg slavlja meritorno raspravi u organima RS-a ili Ujedinjene Srpske ili Srpske pravoslavne crkve, a nikako u probosanskim medijima koji konstantno targetiraju svakog srpskog funkcionera - izjavio je Ilić, prenosi infobirac.net.

U međuvremenu su se oglasili iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, zatraživši smjenu aktuelnog zamjenika ministra civilnih poslova BiH.

- Povodom snimaka u javnosti na kojima se vidi grubo kršenje mjera socijalne distance od strane pomoćnika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića, Socijaldemokratska partija BiH traži njegovu hitnu smjenu. Snimke nastale u Zvorniku sa očito još jednog u nizu 'korona-derneka' koje priređuju vladajuće strukture u BiH, pokazatelj su neodgovrnog odnosa vlasti prema građanima i sistemu koji predstavljaju - navodi se u saopćenju.

Ističu da se kadrovi Ujedinjene Srpske sada ismijavaju građanima u najtežim trenucima.

- Očito je da se radi o nastavku izrugivanja građanima u čitavoj zemlji, a jedinom prikladnom mjerom smatramo smjene neodgovornih i bahatih dužnosnika, koji očito smatraju da su pravila i zakoni tu da bi ih građani provodili, a oni kršili - saopćio je SDP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.