open-navfaktor-logo
search
Slijedi analiza
Oglasio se predsjednik: Hoće li Vlado Jagodić ostati na klupi Borca?
Stojan Malbašić, predsjednik FK Borac, sumirao je utiske nakon polusezone koju su Banjalučani završili porazom na gostovanju kod Tuzla Cityja.
16.12.2020. u 12:01
get url
text

VEZANI TEKST - Lešinari poslali kratku i jasnu poruku Jagodiću: Vlado, odlazi!

Borac je trenutno peti, nije na poziciji koja vodi u Evropu, a navijači su nezadovoljni i traže odlazak trenera Vlade Jagodića.

- Prvenstvo je počelo jako dobro i ambicije su i dalje da se borimo za plasman u evropska takmičenja. Naravno, ne možemo da budemo zadovoljni finišom polusezone gdje smo u posljednje četiri kola ostvarili lošije rezultate (pet bodova iz četiri meča) i pali na peto mjesto na tabeli.

Smatram da je ipak godina bila uspješna i vjerujem da ćemo na proljeće uspjeti da ostvarimo novi nastup u Evropi, a ovoj pauzi ćemo napraviti analizu, podvući crtu, vidjeti rad i igrača, stručnog štaba i svih u klubu kako bismo u nastavku sezone bili još kvalitetniji. 

Ništa ne možemo brzopleto da rješavamo niti imamo potrebu za tim. Imamo period pred nama kada ćemo napraviti analizu i odgovoriti da li Jagodić treba da ostane ili ne. Do tada je naš trener - rekao je Malbašić.

Prozivka Borca je zakazana za 10. januar. Do 31. januara ekipa će raditi na pomoćnom terenu i teretani u Banjoj Luci, zatim od 31. januara do 16. februara ide se na pripreme u Antaliju, gdje su zasad dogovorene tri, a planirano je pet utakmica.

Generalna proba bit će odrađena 21. februara na Gradskom stadionu, sedam dana pred nastavak sezone u Premijer ligi i utakmice protiv Olimpika.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.