open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Oglasio se MUPKS: Pročitajte detalje potrage za osumnjičenima za ubistvo Ammara Kapidžića
Na lokalitetu Bjelašnice u blizini mjesta Sinanovići, općina Trnovo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lica A. I., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i lice A. Š., rođen 2000. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen
09.06.2019. u 13:47
get url
text

Povodom ubistva Ammara Kapidžića, oglasilo se i MUP Kantona Sarajevo. U saopćenju ističu da je 8. juna 2019. godine u 19.20 sati u ulici Francuske revolucije, općina Ilidža, NN lice upotrijebilo vatreno oružje.

Saopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Na lice mjesta izašli su policijski službenici Pete PU i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je usljed zadobijenih povreda lice A.K., rođen 1992. godine, preminulo.

O svemu je obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rukovodio uviđajem.Tijelo preminulog, prevezeno je u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Nakon izvršenog krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo), policijski službenici Sektora kriminalističke policije (Odjeljenja za krvne,seksualne delikte i ratni zločin) i Sektora za policijsku podršku (Jedinica za specijalističku podršku), uz asistenciju i podršku Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, u toku noći nastavili su intenzivnu potragu za NN licima, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Bjelašnica-Visočica-Bjelimići.

Na lokalitetu Bjelašnice u blizini mjesta Sinanovići, općina Trnovo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lica A. I., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i lice A. Š., rođen 2000. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Daljom pretragom terena, u blizini sela Luke, mjesto Bjelimići, općina Konjic, na makadamskom putu prema vrhu Visočice, pronađeno je vozilo, u kojem se nalazilo beživotno tijelo A. K., treće lice za kojim se tragalo.

U jutarnjim satima dana 09. juna 2019. godine, od strane policijskih službenika Hercegovačko-neretvanskog kantona i Sektrora kriminalističke policije (Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine), pod nadzorom tužioca Hercegovačko-neretvanskog kantona, na licu mjesta je izvršen uviđaj. Uviđaju su prisustvovali i policijski službenici KDZ-a Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, obzirom da je u vozilu pronađeno oružje i dvije ručne bombe.

Nakon završenog uviđaja, specijalnih vozilom „pauk", pronađeno vozilo je prebačeno na službeni parking MUP-a Kantona Sarajevo, radi daljih vještačenja.

Nakon kriminalističke obrade, lica A. I i A. Š., će biti predata u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.