open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Oglasio se Messi: Klauzula od 700 miliona eura više ne postoji
Pismo Jorgea Messija, oca i zastupnika jednog od najboljih fudbalera svih vremena Lionela Messija,  adresirano na La Ligu, objavljeno je danas u španskim medijima.
04.09.2020. u 15:03
get url
text

U njemu je demantovan stav lige da važi otkupna klauzula od 700 miliona eura za slobodu Lionela Messija, već se ističe da je ona automatski istekla onoga trenutka kada je prošla sezona završila.

Messijev otac je ovo pismo poslao 30. augusta, odmah pošto je je La Liga iznijela stav da Argentinac ne može besplatno napustiti Nou Camp.

- Ne znamo koji je ugovor analiziran i na kojem je osnovana zaključeno da on sadrži "klauzulu o raskidu",  koja se aktivira u slučaju da igrač odluči da iskoristi opciju da jednostrano raskine ugovor na kraju sezone 2019/20. Ovo je očito greška La Lige. Klauzula 8.2.3.6 ugovora koji su potpisali igrač i klub doslovno kaže: "ova kompenzacija neće važiti ukoliko se uradi jednostrani raskida ugovora na kraju sezone 2019/20. U tom slučaju, jasno je, klauzula od 700.000.000 eura više ne važi  - stoji u pismu koji je napisao Messi senior.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.